september 18, 2011

söndag




Dinkelscones, färskost, fläskfilé (rester) och tomater - fruktshot - kopp med färska bär
Spelt scones, cream cheese, pork (left overs) and tomatoes - fruit shot - cup with fresh berries

Dinkelscones: blanda 3 dl dinkelfullkornsmjöl med 2 tsk bakpulver i en skål. Nyp ihop 50 g smör med mjölet till en grynig massa. Blanda ner 1 - 1½ dl mjölk och rör ihop till en deg. Platta ut degen och tryck ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sconesen på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med favoritpålägget!

Fruktshot: mosa några hallon och lägg det i ett shotglas. Fyll glaset med apelsinjuice. Skål!

3 kommentarer:

  1. Hejsan! Tycker din blogg är fantastisk så länkade den i min egen samt lånade två bilder. Hoppas det är okej, säg till annars så tar jag bort inlägget :)

    SvaraRadera
  2. Dette er en av de absolutt fineste frokostbloggene jeg har sett, og den er er helt ny!! Utrolig fin, aldri legg den ned:)

    SvaraRadera
  3. Det kan man sannerligen kalla för en söndagsfrukost värd namnet! Läs gärna mitt inlägg om just söndagsfrukost.
    http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2010/11/sondagsfrukost.html
    Verkligen härlig blogg du har! Må så gott!

    SvaraRadera