oktober 09, 2011

söndag



Ägg- och baconkopp
Eggs and bacon cup

Ägg- och baconkopp:

1 skiva formfranska
1 skiva bacon
1 stort ägg
0,5 msk smör
Salt och peppar

Gör så här: pensla en liten ugnsfast form eller en muffinsplåt med smält smör. Tryck ut en cirkel ur en skiva formfranska med hjälp av en pepparkaksform eller ett glas. Kavla cirklen platt och skär den i två halvmånar. Klä ugnsformen/muffinsplåten med halvmånarna. Pensla dem med resten av det smälta smöret. Lägg i baconskivan och knäck ett ägg över. Salta och peppra efter smak. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter tills äggvitan blivit vit. Lossa från kanten med en kniv.

Dagens frukost rekommenderas varmt, supergott!

2 kommentarer:

  1. Åh vad spännande! Du är så påhittig!

    SvaraRadera
  2. Nämen så innovativt och kul! Detta måste jag absolut komma ihåg :D

    SvaraRadera