september 23, 2011

fredag



Klappgröt på färska lingon - turkisk yoghurt - torkade aprikoser - nyponsoppa
Folding porridge with "lingon"- Turkish yogurt and dried apricots - rosehip soup

Klappgröt på färska lingon: koka upp 2 dl vatten och ½ dl färska lingon. Låt koka ca 3 min tills vattnet fått en röd färg. Blanda ner 2 msk mannagryn och låt koka ca 3 min under omrörning. Häll upp gröten i en bunke och vispa med elvisp tills gröten blir alldeles rosa och får en fluffig konsistens.

3 kommentarer:

  1. Ljuvligt! Väcker barndomsminnen! Klappgröt har jag inte ätit på den dag jag minns! Den borde naturligtvis gå att göra glutenfri på mina glutenfria hirsmannagryn. Ha en mysig helg!

    SvaraRadera
  2. Klappgröt, åh! Det var tusen år sedan. SÅ gott! Ha en fin fredag!

    SvaraRadera